Ik vind het prachtig wanneer mensen hun blik weer op de toekomst richten”

Wat is mijn opleiding en mijn professionele geschiedenis
Ik heb als vooropleiding het VWO gedaan, heb daarna de opleiding tot registeraccountant gedaan en vele aanvullende cursussen waaronder competentiegerichte opleidingen. Ik heb 20 jaar accountant gewerkt en 10 jaar als toezichthouder op verzekeraars bij eerst de Pensioen- en verzekeringskamer en daarna De Nederlandsche Bank gewerkt. Verder ben ik bij de Coaching Academy bezig met de opleiding voor het niveau ‘vakmanschap’.

Na 20 jaar te hebben gewerkt als accountant bij diverse accountantskantoren heb ik in 2001 de overstap gemaakt naar het toezicht op verzekeraars bij De Nederlandsche Bank. Sinds 2007 heb ik naast zijn werk bij DNB diverse opleiding gevolgd bij de Coaching Academy International. Onderdeel van die opleiding is het voeren van coachgesprekken.
Wat me in mijn werk opviel was dat mensen meestal hun eigen weg volgden,  hoe goed en mooi gegeven adviezen ook waren. Dat maakte dat ik me steeds meer ging interesseren in de drijfveren van mensen, in het op tafel krijgen het ware verhaal. Door deze interesse ontwikkelde ik het vermogen om door situaties/mensen/ verhalen heen te kijken. Daardoor zag ik het belang van de eigen inzichten en ervaringen van mensen. Alleen dan ontstaan duurzame veranderingen in hun gedrag. Vanuit dit inzicht ontwikkelde ik mijn enthousiasme voor het coachvak.

Hoe verhoud ik mij tot het coachen, wat ik leuk vind, wat ik lastig vind, wat ik boeiend vind,

Wat ik prachtig vind is wanneer ik mensen sprongen zie maken vanuit het negatieve naar het positieve, vanuit de verwarring naar het inzicht, vanuit het uitzichtloze naar het perspectief, van angst naar vertrouwen. Daar word ik blij van. In mijn eigen ontwikkeling heb ik ook die sprong gemaakt, door een diep dal ben ik omhoog geveerd. Ik weet wat het met mij gedaan heeft dus ik besef wat het met die ander kan doen. Daar krijg ik veel energie van.
Woorden alleen zijn voor mij niet genoeg. Als gebaren, het gezicht, de ogen gaan spreken, dan word ik blij, dat heeft veel impact op mij. Daar kan ik oprecht van genieten.

Professionele stijl
 (Als je mij ziet coachen wat zie je me dan doen)

Met een groot empathisch vermogen kan ik heel goed meebeleven waar de ander doorheen gaat. Mede daardoor ben ik een vasthoudende coach, op zoek naar de kern en de consistentie in verhaal, gebaar en gevoel.

Persoonlijke noot

Samen met mijn partner maak ik graag lange reizen naar verre landen waarbij ik van tevoren slechts de vliegtickets boekt, en word geïnspireerd door zowel de vreemde culturen, gesprekken met locale mensen, de landschappen als de prachtige gebouwen. Ik heb het avontuurlijke altijd gezocht in uitdagende hobby’s zoals mountainbiken, parasailing, survival weekends, parachutespringen. Rust en reflectie vindt ik nu in meditatie en lange wandelingen.

Films: One flew over de cuckoo’s nest, Detective serie Frost, Fawlty Towers

Muziek: Boston, Ilse de Lange,  Alan Parsons Project, Carpenters

Boeken: De as van mijn moeder – Frank McCourt; 7 day weekend – Ricardo
 Semler; The name of the Rose – Umberto Eco

Mensen: Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Ricardo Semler,
  Annemarie van Galen

 

Sport met Personal trainer Mechelen of wil je een opleiding personal coach volgen?

Conntacteer dan Matthias Weemaels bel:  0488/377 225, mail  info@remotiontraining.be